arom

Pljosnato remenje

Pljosnato remenje omogućava prenos snage i obrtnog momenta između vratila sa većim osnim rastojanjem, između ukrštenih i mimoilaznih vratila, rad sa većim obimnim brzinama i istovremen pogon većeg broja vratila.

 

Pljosnato remenje se proizvodi u dve osnvne varijante i to poliamidno remenje ( PA ) i poliestersko remenje ( PE ). Spaja se na dimenzije prema zahtevu, pri čemu su dostupni u varijacijama frikcionih obloga od sintetičke gume ( elastomera ), prirodne kože i tekstila. Ova vrsta remenja ima široku upotrebu u industriji za prenose snage na mestima gde nije kriterijum da rad remenica bude sinhronizovan. Njihovo dimenzionisanje vršimo na osnovu snage motora, broja obrtaja i prečnika manje remenice. Često se koriste i kao transportni kaiševi u štamparskoj  i drugim industrijama.

 

Na zahtev kupca isporučujemo ga i sa nadogradnjom. Gornji noseći sloj – nadogradnja može biti Linatex-materijal i sunđer. U zavisnosti od pozicije pljosnato remenje isporučujemo sastavljeno kao i spremno za sastavljanje ili ga stavljamo mi na mašinu u Vašem proizvodnom pogonu. Spoj može biti pripremljen brušenjem ili Z- spojem.

 

 

Galerija