arom

Transportne trake

Transportne trake su izdržljive i pouzdane komponente koje se koriste u automatizovanoj distribuciji i skladištenju. U kombinaciji sa kompjuterskom kontrolisanom opremom transportne trake omogućavaju efikasniju maloprodaju, veleprodaju i distribuciju proizvodnje.

Transportne trake se smatraju sistemom za štednju energije koji omogućava velikim količinama da se brzo kreću kroz proces, omogućavajući kompanijama da šalju ili primaju veće zapremine sa manjim prostorom za skladištenje i sa manjim troškovima rada.

Gumene transportne trake se najčešće koriste za prenošenje predmeta sa nepravilnim donjim površinama, sitnim predmetima koji padaju između valjaka  ili vrećama proizvoda koji bi se raspršili između valjaka.

Trakasti transporteri su uglavnom prilično slični u konstrukciji koja se sastoji od metalnog okvira sa valjcima na oba kraja ravnog metala.

Pojas je obrušen oko svakog valjka i kada se jedan od valjka napaja (električnim motorom), klizna traka preko sloja čvrstog metala, pomerajući proizvod.  Valjci omogućavaju prenos težine jer smanjuju količinu trenja nastalih od teže opterećenja na pojasu.

Transportne trake sada mogu biti proizvedene sa zakrivljenim sekcijama koje koriste konusne valjke i zakrivljene trake za prenos proizvoda oko ugla. Ovi transportni sistemi se obično koriste u pogonima za sortiranje pošte.

Trakasti transporteri su najčešće korišćeni transporteri jer su oni najraznovrsniji i najjeftiniji. Proizvod se prenosi direktno na traku tako da se mogu uspešno transportovati i obični i nepravilni oblici predmeta, veliki ili mali, lagani i teški.

Ovi transporteri treba da koriste samo premium proizvode vrhunskog kvaliteta, koji smanjuju rastezanje kaiša i rezultiraju manjim održavanjem za podešavanje napona.

Transportne trake se mogu koristiti za transport proizvoda u pravu liniju ili kroz promene u nadmorskoj visini ili smeru. U određenim aplikacijama se mogu koristiti i za statičku akumulaciju ili kutije.

U ponudi naše firme su PVC i PU transportne trake proverenog i priznatog proizvođača HABASIT koje konfekcioniramo po Vašem zahtevu. Na iste postavljamo profile, vođice, harmonike…

HABASIT je na osnovu dugogodišnjeg iskustva usavršio širok asortiman transportnih traka za sve namene, tako da smo u situaciji da zadovoljimo gotovo sve vrste industrija( štamparska, prehrambena, konditorska, mašinska….)

 

 

Galerija